ТЕС

teхника за емоционална свобода

Позната също като “Психологическа акупресура”, ТЕС успешно освобождава блокажи в енергийната сиситема на тялото, източници на емоционални напрежение и дискомфорт. Подобни блокажи не само ни разстройват емоционални, но често водят до изграждането на ограничаващи убеждения, които ни пречат да възприемаме живота с усмивка и да го живеем пълноценно. Ограничаващите убеждения също предизвикват симптоми като липса на самочувствие и самоуважение, чувство сякаш сме заседнали, тревожност, а дори депресия и физически болки.

Какво представлява Техниката за Емоционална Свобода?

ТЕС се основава на ученията на китайската медицина и използва потупването (вместо употребата на акупунктурни игли) по крайните точки на енергийните меридиани на тялото, които се намират точно под най-горния слой на кожата. Техниката се изпълнява като се фокусираме върху конкретен проблем и същевременно потупваме по точките в определена последователност. Потупването по точките стимулира вибрирането на енергийните ни меридиани, което от своя страна автоматично понижава нивата ни на стрес и ни позволява да проведем своеобразен разговор с подсъзнанието ни, за да погледем на проблема от друга гледна точка. Новата перспектива и вибрацията на меридианите автоматично “разблокират” блокажите в енергийната ни система и помагат на проблема да се разреши бързо и безболезнено. С други думи, потупването позволява на енергийната ни система да елиминира “късото съединение” в невронните ни връзки, а с това и заучения негативен отговор на тялото.

За кого е подходяща Техниката за Емоционална Свобода?

Техниката за емоционална свобода е подходяща за всеки, който би желал да се освободи от своите, дори и неосъзнати, ограничаващи убеждения и е готов да заживее живота си по нов начин. Тя е идеалното средство за справяне с алергии и/или силни чувствителности към определени храни, миризми или други веществя. Тя успешно помага на хора, които желаят да преодолеят своите зависимости – били те от алкохол, храна, цигари и други. ТЕС проправя пътя към себепознанието и усъвършенстването на (мечтаните) лични качества, към постигането на заветни цели и върхови резултати, защото безболезнено премахва дълбоките ни страхове и скритите ни негативни убеждения.

Естествено регулиране нивата на стрес

Справяне с паник атаки

Успешно премахване на зависимости

Бързо облекчение при алергии и хронични болки

В какво състояние съм, когато работим с ТЕС? Под хипноза ли съм?

Когато работи с “ТЕС”, ние сме в състояние на “съзнателен разговор с подсъзнанието” или т.н. медитативно състояние. Потупването по точките позволява бързо и ефективно понижаване на нивата на стрес, което от своя страна позволява да достигнем до медитативното състояние. 

Колко време продължава една сесия с ТЕС?

Продължителността на една сесия е обикновено около 1 час. 

От колко сесии имам нужда, за да реша проблема си?

Броят на сесиите зависи от сложността на проблема и доколко човекът е готов да намери решение. Откога е този проблем? Много ли са аспектите му? Има ли много хора, които са замесени?

Бързината и ефективността на разрешаване на проблема зависят пряко и от това, доколко клиентът е готов да осъзнае и пусне вторичните си ползи. Някои травми и проблеми се разрешават още след първата сесия, други – след 3-4. 

Колко скоро след работата с ТЕС мога да очаквам резултати?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, защото времето варира спрямо човека. Някои хора виждат резултати още по време на сесията. За други резултатът идва няколко минути след като са я приключили. При трети резултатът отнема няколко дни. В най-голямата част от случаите са нужни само няколко минути, за да се постигне напредък. 

Трайни ли са резултатите, постигнати с ТЕС?

Да, резултатите са наистина трайни. Веднъж изцяло елиминиран, проблемът не се завръща. Единствената възможност за един проблем да се появи отново е само ако негови аспекти не са били адресирани или разрешени по време на предходна сесия. В такива ситуации препоръчваме на клиента да използва ТЕС за породените негативни емоции и да си запише този нов аспект, за да го разрешим заедно в следващата сесия. 

Помага ли ТЕС при силен постоянен стрес и състояния на тревожност?

Разбира се! Обаче, тъй като стресът и тревожността се подхранват от множество фактори ежедневно, препоръчително е ТЕС да се използва винаги, когато изпитате дискомфорт или се сблъскате с негативна емоция. Имате възможност да използвате ТЕС по всяко време, на всяко място, дори и извън кабинета ни, защото акупунктурните точки са първото нещо, което ще научите при първата си среща с нас.

След известно време систематично прилагане на техниката по всякакви теми, ще забележите, че цялостното Ви отношение към доскоро стресови ситуации се е променило. Вие вече реагирате много по-спокойно, не се ядосвате за дреболии, усмихвате се повече и здравето Ви се е подобрило значително. 

Промени начина, по който гледаш на нещата и нещата, които гледаш, ще се променят.

Свържи се с нас